top of page
  • Dr. Márkus Dávid

Egy munkahelyi elsősegély képzés 5 meglepő hozadéka

Néhány munkáltató csak azért rendel munkahelyi elsősegély képzést, mert az minden munkahelyen kötelező. A "kötelező" szó hallatán néha szájukat húzva adnak ki rá pénzt, és csak közben és utána jönnek rá néhány meglepően pozitív hatására. Az alábbiakban arról mesélünk, milyen hozadékokat tapasztaltunk több mint 5 év munkahelyi elsősegély-oktatás során.


Kommunikációs és vezetői képességek

Újraélesztés gyakorlása közben fejlődhet a csapatmunka, a vezetői és kommunikációs készségek is

Egy csapatépítő képzés alapja, hogy a résztvevőknek egy problémát kell közösen megoldaniuk. Egy elsősegély-oktatás tökéletes lehetőség erre. Miközben a résztvevők észre sem veszik, egy-egy szituációs játék olyan képességeiket fejleszti, mint a krízishelyzetben való kommunikáció, a stresszkontroll, a vezetői képességek. Az SOS Elsősegély munkahelyi elsősegély képzését mentődolgozók tartják, akik bombabiztos technikákat fejlesztettek ki és gyakoroltak be, hogy vészhelyzetben is hatékonyan tudjanak működni, mint csapat. Érdemes tehát kihasználni az alkalmat, és eltanulni ezeket a módszereket a képzésen.


Csapat-összetartás

Érdekes volt sokszor tapasztalnunk, mennyire le tudja bontani a gátakat, amikor együtt képződik főnök és beosztott, tanár és diák. Az elsősegély-képzésen nincsenek rangok, mindenki egyforma, mindenki ugyanazokat a készségeket sajátítja el. Nagy élmény tud lenni, hogy egymást segítve tudnak a résztvevők fejlődni!


Élmény

Az elsősegély izgalmas. Ha egy mentődolgozó megy ki a cégetekhez, a tudás mellett számtalan tanulságos, és vicces történetet is visz magával (persze minden szabályt és betegjogot maximálisan tiszteletben tartva), de hasonló élmény tud lenni egy élvezetes e-learning elvégzése is, legalábbis ezt mondják, akik az SOS Elsősegély e-learningjét elvégezték. A szituációs játékokat pedig nincs, aki ne élvezné, az általunk biztosított támogató légkörben még azok is örülnek a lehetőségnek, akik az elején tartottak attól, hogy "szerepelni" kell.


Megmentett élet, munkahelyen kívül is

Habár a munkahelyi elsősegély képzés elsősorban a munkahelyi balesetekre, rosszullétekre készít fel, a betegeket és sérülteket 16 óra után is ugyan úgy kell ellátni. Így fordulhat elő, hogy a munkahelyi elsősegély képzésen részt vett munkavállaló a tanultakat alkalmazva sikeresen eltávolítja otthon gyermeke légúti idegentestét, felismeri édesapja stroke-ját, párja szívinfarktusát, megkezdi szomszédja újraélesztését - megmentve ezzel életüket. Egy biztos: az a munkavállaló, akit munkahelye hozzásegített, hogy képes legyen életet menteni, és erre sor is kerül, óriási hálát fog érezni munkáltatója iránt, a munkáltató pedig szorgalmas és lojális hozzáállást fog tapasztalni.

Az SOS Elsősegély által oktatott Zugor Jenő polgármesteri kitüntetést vesz át, miután sikeresen újraélsztette egy ügyfelét

Pozitív PR


Ha egy cég dolgozója megmenti egy munkatársa, ügyfele életét, a cég könnyen a címlapra kerül. Szintén könnyen a címlapra lehet kerülni akkor, ha nem voltak felkészülve az életmentésre, viszont mondanom sem kell, mennyivel előnyösebb az előbbi verzió. Ha szeretnéd, hogy a cégeteknél fel legyenek készülve, nézz körül az SOS Elsősegély munkahelyi elsősegély kurzusai között.


743 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page