top of page
  • Dr. Márkus Dávid

Hogyan zajlanak az elsősegély vizsgák vírushelyzetben?

A Vöröskeresztnél a koronavírus okozta vírushelyzetben is folyik a jogosítványhoz szükséges közúti elsősegély vizsgáztatás, azonban van néhány fontos, biztonsági változtatás, amire jó, ha felkészülsz előre:

· Vinned kell maszkot, abban kell érkezned. Megfelel a textil és a sebészi maszk.


· Vinned kell vizsgálókesztyűt. Megfelel a gumikesztyű és a fóliakesztyű.


· Vinned kell saját tollat.


· Be- és kilépéskor kezet kell mosnod vagy fertőtlenítened.


· Félóránként két fő vizsgázik, további két fő várakozhat kint.


· Ki kell töltened egy nyilatkozatot arról, hogy a vizsgán saját felelősségedre veszel részt.

· Újraélesztés bemutatása során nem kell befújásokat végezni, 1 perc folyamatos mellkaskompressziókkal végzett újraélesztést kell bemutatni (természetesen a betegvizsgálat után) - ezt (is) könnyen elsajátíthatod az SOS Elsősegély e-learningjéből.


· Stabil oldalfektetésnél Te fogsz oldalra fordulni, közben szóban kérdezhetnek elméleti háttérről.


· A legtöbb gyakorlati elemet (pl. vérzéscsillapítás, testhelyzetek, bukósisak levétel, háromszögletű kendő, légúti idegen test, kimentés, stb.) fantombábun, saját magadon és/vagy szóban kell bemutatnod.


· Mivel a korábbi 6 fő helyett egyszerre csak 2 fő vizsgázhat, ezért jellemzően későbbi vizsgaidőpontokat tudsz szerezni, jobb ha mielőbb jelentkezel - vizsgára ide kattintva tudsz jelentkezni (keresd meg a hozzád legközelebbi Vöröskereszt elérhetőségét).


· A vizsgára való felkészülésnek tuti módja az SOS Elsősegély e-learning kurzusa - garanciát adunk a sikeres vizsgára! További információkért kattints ide, vagy nézz bele a videókba, olvasd el a véleményeket, vagy akár rögtön rendeld meg ide kattintva!


9 912 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page